Nazovite nas: +385 99 302 8881Radno vrijeme od 01.06 do 30.9.

Dio naše priče

Flag of camp mindel
Dakle priča o kampu Mindel? Pa za to se trebamo vratiti gotovo 40 godina unazad. Naša priča započela je sa usamljenim kamperom imena Miloš Kumar. Kao i ostali kamperi Miloš je bio istraživač i dogodilo se da su ga tog dana i godine njegova putovanja nanijela na obale otoka Korčule i grada Vela Luke.

Dok je istraživao prirodne ljepote otoka naletio je na skriveni maslinik sa malom kamenom kućicom. Stvarno mu se svidjelo mjesto i krenuo je prema kućici kako bi upoznao vlasnika i pitao ga smije li postaviti svoj šator u masliniku. Vlasnik maslinika, Petar Šimunović, naš djed, otvorenog je srca pristao na strančev zathjev. Čak se i smilovao "jadničku" i dao mu ključ svoje kućice kako bi se mogao sakriti u slučaju kiše ili za potrebe kuhanja.

Miloš i Petar su uskoro postali prijatelji i upravo Miloš je Petru predložio da napravi autokamp u masliniku budući da je jedini kamp na Korčuli u to doba bio na drugom kraju otoka u gradu Korčuli.

I tako je Petar počeo graditi i u prvih par godina je uspio srediti infrastrukturu i napraviti parcele za kamp. U 80-im Mindel je radio bez električne energije, nije bilo tople vode u tuševima, a čak i pitka voda se trebala donositi u tankovima iz 7 km daleke Vela Luke. Cesta do kampa bila je obasjana svijećama i petrolejskim lampama, ali usprkos osnovnoj ponudi kamp je odlično radio i gosti su uživali u prirodi i robinzonskom turizmu.

Početkom 90-ih kamp je bio zatvoren par godina iako smo i tada imali pokojeg gosta koji je tražio zaklon u sjeni maslina.

I to je to. Puno smo toga promijenili zadnjih godina (ali samo što se tiče tople vode, struje i još par tehnologija), ali stvari po kojima smo posebni i prepoznatljivi, a to su obiteljska atmosfera, prijateljski i individualni pristup svakom gostu i povrh svega mir i tišina koje pružamo nisu niti će se ikada promijeniti u kampu ispod maslinika.

Zastava kamp Mindel Vela Luka
Miloš Kumar i Petar Šimunović
Roštilj kamp Vela Luka